Posted on Leave a comment

Uitgebreid op zondag – Unieke foto met Lea france stencil Country patches

Tijd voor een nieuwe pagina in de rubriek: uitgebreid op zondag.

In dit artikel laat ik je een pagina zien gemaakt met de mal Country patches van Lea France.

Voor mijn verjaardag had mijn zus een foto getrokken van haar dochter, en deze kado gedaan.
De pagina hoort dus thuis in het album van de kindjes.

Opbouw van de pagina:

Ik heb de mal Country patches van Lea France gebruikt om deze pagina te maken. Ik verwijs je graag naar haar website om een overzicht te krijgen van haar mallen. Mocht je een mal willen, er is een vertegenwoordigster in Frankrijk. Zo ben ik onlangs in het bezit gekomen van enkele van haar mallen.

Ze zijn superleuk om mee te werken en je krijgt hele mooie resultaten.

Voor de pagina in dit bericht heb ik gewerkt met één staande foto in het formaat 15 bij 10 cm. De foto had witte randen.

Ik heb de foto in het midden van de mal geplaatst en op een donkerblauwe pagina gekleefd.

Afwerking van de pagina:

Om de pagina af te werken ben ik aan de slag gegaan met glitterpoeder, gedessineerd blauw en roos effen papier, krijt en verfstift.

Alles is weer netjes, zoals je kan zien op de bovenstaande foto,  volgens het sjabloon aangebracht.

Om het gemakkelijkste te werken, en voor het mooiste effect ging ik als volgt te werk::
Op een strook wit papier bracht ik dubbelzijdige plakband aan. Nadat ik de bovenlaag van de tape verwijderde, strooide ik witte glitter op de plakzijde. Ik wreef dit goed in de plakband, zodat alle glitter goed vast zit.  Daarna sneed ik de strook op de juiste breedte.
Ook van het gedessineerd papier sneed ik een lange smalle strook op breedte.

Door eerst de stroken op breedte te snijden, ben je er zeker van dat alle stukjes papier even breed zijn. Een goede tip om te onthouden dus, als je meerdere strookjes van dezelfde breedte nodig hebt.

Als je de smalle stroken hebt, dan is het kinderspel om de juiste blokjes af te tekenen. En daarna is het zaak van alles mooi netjes op te kleven. Dat is wel een precies werkje, en hiervoor gebruik ik graag een lat, waar ik de stukjes tegen aan leg. Zo ben ik zeker dat alles netjes op één lijn komt te staan. Vooral de kleine driehoekjes kleef ik zo op.
Ik heb namelijk ondervonden dat, als je deze kleine driehoekjes in het sjabloon kleeft, ze nogal gemakkelijk scheef gekleefd worden. En bij een lay-out als deze, staat of valt alles met een mooie uitlijning.

Panpastel:

Om het geheel af te werken heb ik rondom nog een kader in roze verfstift en witte pan-pastel aangebracht.
Witte pan-pastel geniet de voorkeur boven het witte krijt. Het pan-pastel geeft namelijk veel meer kleur af, ideaal dus op donkere pagina’s. Dit is tevens ook een nadeel: Als je panpastel gebruikt moet je er heel spaarzaam mee omgaan, want je hebt al snel veel te veel kleur. Dus eerst even oefenen op klad om er voeling mee te krijgen !

 

Zo dit was het weer voor dit bericht.

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren.

Tot gauw

happy scrappy groetjes

Hilde van scrapilde

 

 

Happy scrappy greetings

Scrapilde
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *