Posted on 2 Comments

Azza voorbeelden – Sjabloon Toronto

Het voorbeeld dat ik maakte is er weer eentje voor in het album ‘de kindjes’
Het is AQ haar eerste schooldag. Wat vliegt de tijd toch, en wat worden de kindjes toch snel groot, niet?

 

Sjabloon Toronto

Voor het voorbeeld gebruikte ik het sjabloon Toronto. Deze heeft als ref. Gab 713.
Dit sjabloon is net iets anders dan de andere sjablonen van azza.

Het duo bestaat namelijk uit een lay-out sjabloon en een hulp sjabloon.
Dit hulpsjabloon is een heel handige tool om je pagina’s gemakkelijker af te werken.

azza Sjabloon Toronto

 

Het sjabloon Toronto doet me denken aan verschillende andere sjablonen: ik herken er wat van het sjabloon madrid-sydney in, en ook van de sjablonen londen-rio en mars-venus.
Toch komen van deze sjablonen geen enkele lijn overeen, ook niet het ovaal, wat me aangenaam verraste. Dit sjabloon is dus een compleet nieuwe en geen samenraapsel van vorige.
En door de veelheid aan ronde lijnen is deze ook een zeer veelzijdige mal, waarbij je verrassend veel totaal verschillende pagina’s kan maken, naargelang welke lijnen je gebruikt !

Het voorbeeld

Om deze pagina te maken heb je 3 foto’s nodig: 2 staande foto’s en 1 vrij te kiezen waar het onderwerp klein op de foto staat, het standaardformaat 10×15 voldoet.

Voor de pagina baseerde ik me op een pagina van Dominique Spirlet. Zij is een zéér getalenteerde dame en een creatief brein. Heb je tijdschriften of boeken van azza, dan zal je haar naam er regelmatig zien instaan.
Het is dan ook een voorrecht dat zij mijn teamleader is. Ik heb haar al verschillende malen heb mogen ontmoeten en steeds leer ik wel iets nieuws bij.

azza voorbeelden - sjabloon Toronto

De opbouw van de pagina is niet zo moeilijk. Ik ben begonnen met de foto te bepalen die in het halve ovaal moest komen. Dit is namelijk het moeilijkste.
Heb je een kleine vorm waar je een foto in wil plaatsen, zorg dan dat je onderwerp op de foto ook heel klein is. Is de rest van de achtergrond niet wauw, dan is het geen probleem om deze weg te knippen

De bovenste staande foto volgt de lijn 4 van het sjabloon Toronto in combinatie met grote ovaal.
Bij de onderste foto werd enkel de vorm van het kleine ovaaltje uit de foto geknipt.

De foto’s werden op een pagina in de kleur ‘amethyst’ gekleefd.

 

Afwerking van de pagina

Ik heb verschillende lege plekjes opgevuld met een stukje achtergrondpapier, waarbij ik aan de rechterkant de grote ovalen vormen van het sjabloon Toronto volgde.
Voor de kleur koos ik ‘tabriz blue’. Dit is een sterke kleur, maar hier kon het perfect omdat dit ook de kleur van het jurkje is.
Een strookje in fushia pink legt de link naar het petje en het rugzakje.

De zijkanten werden ge-inkt. Ik inktte eerst een basis in het wit, en daarbovenop bracht ik de roze inkt aan. Door zo te werken komt de roze inkt beter tot zijn recht op de donkere pagina. Hiervoor gebruikte in voor de ronde vormen het hulpsjabloon van het sjabloon Toronto. Zo kreeg ik geen andere ongewenste vormen in mijn opmaak.

In het halve ovaaltje zonder foto kleefde ik een stukje wit papier. Dit bewerkte ik met roze krijt. Daarop stempelde ik twee stempels uit de serie mandala: één in blauw en één in roze. Het midden van de stempel werd getamponneerd met het decor-sjabloontje mandala. Hierop bracht ik nog een doorzichtige pastille aan.

Ik tamponneerde nog drie maal het decorsjabloon mandala, en ponste deze uit. Deze rondjes zijn bovenaan de pagina gekleefd en werken het geheel af.

Ik ben zeer blij met deze pagina met het sjabloon Toronto, vooral met de kleuren. In het echt komen deze vele malen beter tot hun recht.

Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb om ook aan de slag te gaan!

Als dit zo is, en je wil jouw pagina ook een plaatsje geven op mijn blog. Dat kan, je mag een foto van jouw resultaat steeds naar me doormailen en ik plaats hem hier in een afgeschermd gedeelte, waar alleen actieve lezers bij kunnen.

Happy scrappy greetings

Scrapilde

2 thoughts on “Azza voorbeelden – Sjabloon Toronto

 1. Dat ziet er weeral hééél mooi uit, ben er helemaal klaar voor om dinsdag nog eens een scrapworkshop bij jou te doen.

  1. Hey Agnes,
   Ik zie er ook naar uit hoor!
   Tot dan,
   Groetjes Hilde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *