Posted on Leave a comment

Scrap op maandag – sjabloon Aqua

In de rubriek ‘scrap op maandag’ laat ik je een voorbeeld zien, gemaakt in de europese scrap-stijl.

Voor vandaag laat ik een voorbeeld zien gemaakt met een sjabloon van azza, namelijk het sjabloon aqua.
De pagina hoort thuis in het album ‘Nederland’, en gaat over ons allereerste uitstapje met Loeki, in de hoge hexel. Zij was net een maand bij ons, en het was best spannend, maar ze heeft zich voorbeeldig gedragen 🙂

Sjabloon Aqua – opbouw van de pagina

Om het voorbeeld te maken heb ik drie liggende foto’s gebruikt, allen in het standaardformaat 10X15cm.
Het sjabloon aqua heb ik netjes voor me neergelegd zodat ik de naam rechts bovenaan stond en mooi leesbaar was.

De schikking op het sjabloon aqua heb ik zo gedaan, dat ik een minimum van de foto’s moest bijsnijden: De onderste foto kwam in het midden van de ronde ovaal. De middelste foto zette ik ongeveer in het midden van pagina, maar dan wel aan de linkerkant. En de bovenste foto plaatste ik op de rechte  horizontale lijn.

De foto’s werden op een pagina in de kleur vison gekleefd.

Afwerking van de pagina

Voor de afwerking koos ik achtergrondpapier in de kleur chocolade. Die kleur blijft één van mijn favorieten:-)
Ik vulde het hele sjabloon op in deze kleur. Hierbij volgde ik weer mooi de lijnen van het sjabloon.

Het papier werd aan de randen bijgewerkt met inkt in bijpassende kleur. Zo werd de overheersende bruine kleur iets teruggedrongen.

Verder ponste ik 2 cirkels uit in de kleur vison. Eén werd bovenaan op de pagina gekleefd, de andere werd nog voorzien van een tweede cirkel in de kleur chocolade. Deze werd in het midden op de pagina gekleefd.
Verder kleefde ik op deze cirkels een papieren figuurtje, dat ik een beetje bijwerkte met bruine inkt.

Als laatste besloot ik nog enkele stippeltjes aan te brengen. Daardoor verkreeg ik beweging in de pagina. En zo was de pagina helemaal klaar.

sjabloon aqua
sjabloon aqua

 

Zo, ik hoop dat ik je weer kon inspireren.

Happy scrappy groetjes

Hilde

Happy scrappy greetings

Scrapilde
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *