Posted on 1 Comment

Scrap op maandag 12 – Lea France stencil Orbs

Maandag, dus tijd voor de rubriek ‘scrap op maandag’. In deze rubriek laat ik je een voorbeeld zien, in het bijzonder eentje gemaakt in de europese scrap-stijl.

Vandaag drie pagina’s voor het album van schotland.

De voorbeelden zijn gemaakt met de stencil Orbs van Lea France. Dit is één van haar laatste nieuwe sjablonen, uitgebracht in april 2018. De sjablonen zijn niet echt goedkoop te noemen, maar hey, het is weer eens iets anders

Voorbeeld 1:

Dit voorbeeld is gemaakt met 4 liggende foto’s, allen 10 bij 15 cm.
De middelste 2 foto’s werden enkel aan de zijkanten bijgesneden tot het formaat 12,5 bij 10 cm.
De bovenste en onderste foto zijn 13 bij 7 cm

De foto’s werden op een pagina in de kleur mist gekleefd.

Voor de afwerking heb ik gewerkt met papier uit een papierblok en met zand. De kleur van het zand vond ik mooi combineren met de foto’s.

Voor het decor printte ik een tekstje af op een stukje papier in de kleur chamois. Ik ponste deze uit met een cirkelpons en bracht een epoxystikker aan. Verder haalde ik enkele blaadjes uit een restpapiertje.

Rond de lay-out bracht ik boven en onderaan nog een beetje bruin krijt aan. Een kader in bruin maakt het geheel af. Hiervoor koos ik voor een bruin potlood, dit geeft niet zo’n strak resultaat als een stift.

Lea france - orbs

 

Voorbeeld 2:

Hier gebruikte ik 5 liggende foto’s en 1 staande, dus 6 in totaal. Het formaat van 13 bij 10 volstaat voor deze opmaak.
Ik zie steeds meer en meer dat mensen grotere foto’s gebruiken. Dit wil dan ook zeggen dat je minder foto’s kan verwerken op één pagina. Dat kan al eens leuk zijn, maar om zo’n gans album te maken, nou ja dat schiet niet echt op dan. Dat is één van de redenen dat ik nog steeds bijna uitsluitend werk met foto’s in het standaardformaat 10 bij 15 cm

Dit is een enkele pagina. Maar in mijn hoofd zit al een voorbeeld een een pagina te maken met een flapje, dus deze wordt zeker vervolgd 🙂

De foto’s werden op een pagina in de kleur chataigne.

De afwerking is met een designpapier uit een papierblok. De twee tassen zijn papieren figuurtjes die ik ingekleurd heb, evenals de uitgestanste letters.
Langs de zijkant bracht ik in wit een stippellijn aan. Deze werd wat vervaagd met wit krijtpotlood.

Lea france - orbs

Voorbeeld 3:

Een voorbeeld met drie foto’s: 1 staande en 2 liggende. Allen in het standaardformaat.
Hier heb ik de stijl van Lea France gecombineerd met de azza stijl, en ik vind het resultaat echt wel geslaagd. Ik ben echt blij met het uiteindelijke resultaat.

De foto’s werden gekleefd op een bruine pagina uit voorraad.

Voor de afwerking in papier gebruikte ik enerzijds designpapier en anderzijds roze glitter.
Rondom bracht ik een kader aan in witte verfstift en een roze stift. De hoeken van de kader werden aangezet met roze panpastel.
Panpastel is een soort krijt, maar veel intenser van kleur. Deze laat zich dus beter aanbrengen op donkerder papier.

Ik bracht ook nog enkele strassteentjes aan om het geheel af te werken

Lea france - orbs

 

Zo, ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze voorbeelden, ook al niet zo evident om aan het sjabloon aan te geraken.

Happy scrappy groetjes

Hilde van scrapilde

 

 

Happy scrappy greetings

Scrapilde

1 thought on “Scrap op maandag 12 – Lea France stencil Orbs

  1. Geweldig Hilde.
    Heb jij de sjabloon zelf besteld. Ik heb al op de site gekeken. Het is wel prijzig, maar de vervoerskosten er over heen is heel erg prijzig. Ik heb begrepen als je iets boven de 80 euro besteld dat je dan geen vervoerskosten hoeft te betalen.
    Maar de betalingen vindt via een creditcard plaats, maar die heb ik helemaal niet.
    Is het wel een vertrouwd adres. Heb jij er goede ervaring mee.
    Groetjes Geesje Kamps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *