Posted on Leave a comment

Voorbeeld met de mal porto valparaiso: digitaal en met de hand !

Vandaag een voorbeeld met de mal porto valparaiso.

De pagina is een begin van een set gestapelde pagina’s en komt in het album van de kindjes.

Mal porto valparaiso: zo goed als ongebruikt.

Met de mal porto valparaiso had ik nog maar slechts één voorbeeld gemaakt. Met de vele mallen die elkaar in sneltempo opvolgen, was het er gewoon nog niet van gekomen om de mal meer te gebruiken.

Een scrapvriendin had de mal meegebracht en wou er mee aan de slag. Ter inspiratie namen we het boek van ‘spelen met de formaten’ erbij. Algauw was er aan inspiratie geen gebrek meer.

Bij het doorbladeren stootte ik op een voorbeeld waarvan ik dacht: waauw, die wil ik maken. En ik heb er dan maar gelijk werk van gemaakt.

Voor de verandering heb ik het voorbeeld eerst uitgewerkt op de computer. Natuurlijk in mijn nieuwste programma ‘studio-scrap’. Ik moet zeggen dat ik er mijn draai begin in te vinden. Het wordt steeds leuker om er mee te werken. zeker nu ik het onder de knie krijg hoe ik ook de mallen van azza erin kan verwerken 🙂

Dit is wat ik ervan maakte:

Azza voorbeelden - porto valparaiso digitaal
Azza voorbeelden – porto valparaiso digitaal

 

Ik ben dan ook héél tevreden met het resultaat. De grootse uitdaging was nu om het idee naar papier over te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Foto afgeprint, de mal porto valparaiso opgesnord en hup, daar gingen we.

Anderhalf uur later was dit het resultaat:

Azza voorbeelden - porto valparaiso
Azza voorbeelden – porto valparaiso – papieren versie

Afwerking van de pagina

Voor de afwerking heb ik op de computer beperkte middelen. Op de papieren versie kon ik me iets meer uitleven.

De pagina werd in de kleur naturel gekozen. Achtergrondpapier in de kleuren antraciet (voor de blokjes) en scarlet. Op de grijze blokjes werden met witte inkt notenbalken gestempeld. Enkele papieren bloemetjes werden wat bijgekleurd met donkerrode inkt en op de pagina gekleefd. In de hartjes van de bloemen bracht ik een plakparel aan. De plakparels heb ik destijds bij de action gekocht.

Azza voorbeelden - porto valparaiso zoom decor 2
Azza voorbeelden – porto valparaiso zoom decor 2

 

En op een rood cirkeltje stempelde ik een mandalastempel, dat ik bijwerkte met een witte gelpen. Hierover bracht ik een doorzichtige epoxystikker aan. Het geheel werd op een naturelle rozet gekleefd. De stans van de rozet kocht ik onlangs bij aliexpress. Als je het geduld van wachten hebt, zijn er hele leuke  én goedkope spulletjes te vinden

Azza voorbeelden - porto valparaiso zoom decor 1
Azza voorbeelden – porto valparaiso zoom decor 1

 

Vind je ook niet dat de rozet echt héél leuk is geworden? Ik ga ze nog veel meer gebruiken!

Zo, nu heb je zelf kunnen zien dat met het digitaal scrappen ook leuke resultaten te behalen zijn. Als ik de twee pagina’s zij aan zij leg, zie je natuurlijk wel welke de digitale pagina is, maar al bij al een geslaagd experiment!

happy scrappy groetjes

hilde van scrapilde

Happy scrappy greetings

Scrapilde
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *