Posted on 2 Comments

madrid-sydney

Mal madrid-sydney, een dubbele pagina

Deze dubbele pagina is gemaakt met het nieuwe sjabloon ‘madrid-sydney’.

De foto’s zijn van een weekendje weg aan de oever van de Moezel, en wie moezel zegt, zegt (witte) wijn. De foto’s werden gemaakt tijdens één van onze wandelingen, waar we omringd waren door wijngaarden, en  mooi uitzicht hadden op de moezel.

Wat betreft de foto’s ben ik een luie scrapper: ik hou me niet bezig om naderhand de foto’s op de computer nog te bewerken/verbeteren/bij te snijden.
Ik ga op trip, neem foto’s van wat ik zie (hier nog met mijn kodakske van den aldi, lekker klein en handig), en als ik thuis kom laat ik ze ontwikkelen. Daardoor is het soms een extra uitdaging om alles op zijn plaats te krijgen, en als het dan wonderwel lukt, zoals in dit voorbeeld, ben ik echt blij en tevreden.

madrid-sidney-winningen1

Het eerste blad geeft een overzicht van de omgeving.
Het lukte om de lucht van de bovenste foto’s mooi gelijk te laten lopen, wat wel een speciaal effect geeft.
Hier sneed ik een doorkijkluikje naar de achterliggende pagina uit. Het is een beetje precisiewerk, maar het geeft wel een leuk effect.
Voor de afwerking van de pagina’s heb ik resoluut gekozen voor het krijt: onderaan voor groen-bruin tinten en naar boventoe overgaand in blauw. Jammer genoeg zie je het effect niet goed op de foto’s, mijn scanner wil niet echt meewerken als het gaat om krijtafwerking 🙁
Uit een restje foto haalde ik nog een ovaaltje, dat ik in 3d opbracht.

madrid-sydney-winningen binnenkant
madrid-sydney-winningen binnenkant

Voor de binnenpagina werd ik geïnspireerd door de kromming van de heuvel van de meest rechtse foto. Deze boog vond ik ook terug in het sjabloon madrid-sydney, en dus sneed ik de boog van het sjabloon gedeeltelijk uit de foto’s. Hier lukte het ook weer de lucht min of meer gelijk te krijgen, maar vooral de illusie dat de moezel doorloopt vind ik geslaagd .

Diezelfde boog liet ik ook terugkomen op de andere pagina, maar liet hem achter het trapje doorlopen.
Om de symmetrie verder door te trekken, heb ik de foto van de druiven in dezelfde vorm gesneden als het kijkvenster.

Afwerking:

Voor de afwerking maakte ik gebruik van het deco sjabloon ‘aan tafel’: Verschillende figuurtjes werden ingekleurd met inkt, geëmbost, en daarna uitgeknipt en aangebracht op de pagina.
madrid-sydney-winningen-zoom-decor
madrid-sydney-winningen-zoom-decor
Om het lege vlak op de rechterpagina te vullen heb ik de naam van het dorpje mbv een lettersjabloon aangebracht, en geflankeerd door twee ranken 🙂
madrid-sydney-winningen-zoom-decor
madrid-sydney-winningen-zoom-decor
Toen deze twee pagina’s af waren had ik nog twee foto’s over, die ik wel leuk vond, en wou verwerken.
Daarom koos ik voor een inlegblad. De vogeltjes en de achtergrond werden werderom met krijt bewerkt
De ovaal van het sjabloon ‘madrid-sydney’ sneed ik uit het inlegblad en de foto’s, en zo kreeg ik weer een mooie inkijk.
madrid-sydney-winningen voorblad
madrid-sydney-winningen voorblad
Het was even denken, puzzelen en proberen om alles netjes op zijn plaats te krijgen, maar ik ben echt tevreden over het resultaat. (vandaar dit uitgebreid verhaal 🙂 )

 

Happy scrappy greetings

Scrapilde

2 thoughts on “madrid-sydney

  1. Heel grappig; 'ik ben een luie scrapper'. Absoluut niet!
    Als ik zie met hoeveel geduld en precieze jij je pagina's hebt opgebouwd…

    1. Hahaha,bedankt van het compliment, en ok, dat moet zijn : ik ben een luie fotograaf, maar toch ook wel een beetje luie scrapper, want het moet vooruitgaan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *