Posted on Leave a comment

Golden oldie 04

In deze rubriek  op woensdag laat ik een pagina zien uit mijn beginjaren, een golden oldie dus.
Het waren de overgangsjaren van azza. Het moment dat azza overstapte van losse vormen naar “echte” mallen. (Wat uiteindelijk het scrappen veel eenvoudiger en toegankelijker maakte)

Je begrijpt dus dat je in deze rubriek vooral pagina’s zal zien die gemaakt zijn met een oudere mal.
Om te beginnen laat ik je enkele weken op rij een pagina zien, nog samengesteld met losse vormen.

Opbouw en afwerking van de pagina

Ik gebruikte 5 foto’s van het standaardformaat. Van drie foto’s maakte ik cirkels die ik in elkaar liet overlopen. Deze  werden dan in de overige twee foto’s ingepast.
De twee rechte foto’s werden zodanig naast elkaar geplaatst, dat de overgangslijn van de grond op deze twee foto’s op net dezelfde hoogte kwam te liggen. Ook bij de twee onderste van de ronde foto’s kon ik dit effect bewerkstelligen.

Dit is één van de grote voordelen als je niet met een vast sjabloon werkt, maar met losse vormen: Je bent vrij om de positie van de foto’s zodanig te kiezen. En zo kan je leuke effecten creeëren

Azza voorbeelden - klassieke vormen (5)

 

Alles werd op een pagina in de kleur mist gekleefd. Voor de stroken achtergrondpapier gebruikte ik de kleur mid green. deze twee kleuren vinden ik een hele geslaagde combinatie vinden voor natuurfoto’s.

Op de stroken papier tekende ik met zwarte stift nog een decortje. De zwarte stift gebruikte ik ook nog voor een kader te tekenen, en zo was de pagina klaar.

Voila, dat was weer een golden oldie. Kijk uit naar volgende week voor weer de volgende.

Happy scrappy groetjes

Hilde van scrapilde

Happy scrappy greetings

Scrapilde
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *