Posted on Leave a comment

Digitaal op vrijdag 03

Het is vrijdag, tijd dus voor een nieuwe digitale pagina. De digitale pagina’s maak ik met studio-scrap, een (franstalig) programma met zeer veel mogelijkheden.

Deze pagina hoort, net zoals de vorige digitale pagina, thuis in mijn album Nederland, meer bepaald het album over onze uitstapjes in de hoge hexel

De pagina opmaak is er eentje geïnspireerd op een vorige digitale opmaak. Enkel heb ik nu de opmaak 4 maal gebruikt. Dit resulteerde in een leuke ruit in het midden.

De foto’s heb ik laten doorlopen over de twee helften van het vierkant. Het was een beetje zoeken naar de juiste foto’s, maar uiteindelijk ben ik erin geslaagd. Deze maal heb ik ook een gedeelte van de foto uitgeknipt, zodat ze uit de vorm kwamen. En zeg nu zelf: dat geeft toch een bijzonder leuk effect, niet?

En zoals zo vaak maakte ik nu ook nog een tweede pagina:

Als ik deze pagina’s laat afdrukken komen ze naast elkaar in het album, wat dan dit resultaat geeft:

Papieren versie – afmetingen foto’s:

Wil je een papieren versie maken van dit voorbeeld? Met zo’n eenvoudige opmaak kan dat perfect. Hieronder geef ik de afmetingen voor een versie van 20×20, maar ook voor een gewone standaard pagina. De afmetingen zijn maar richtlijnen. Pas ze aan naar je eigen inzicht!

Voor een pagina van 20X20:
Snij 4 foto’s vierkant op 9 x 9 cm en schik ze op je blad.
Snijd de foto als volgt doormidden: Neem van een foto de hoek die zich in het midden van de pagina bevind. Meet één cm vanaf deze hoek omhoog (bij de bovenste foto’s) of omlaag (bij de onderste foto’s). Verbindt dit punt met de andere, overlangse hoek; Maak een tweede lijn op een halve cm afstand van de eerste. De driehoek die je uit de foto haalt is 3,5 cm breed en 4,5 cm hoog. Snij de foto bij op deze lijnen.

Voor een pagina van 30X30:
4 foto’s van 14×14 cm.
De driehoek is 6 cm breed op 7 cm hoog
Het punt vanuit het midden is 1,5cm omhoog of omlaag.

Dit was het dan weer voor vandaag. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren, dus ga vooral zelf aan de slag!

Happy scrappy groetjes

scrapilde (alias hilde)

Happy scrappy greetings

Scrapilde
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *